Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 5 Ocak 2013 yılında başlatmış olduğu Sarıkamış Şehitlerimizi Anma Yürüyüşü 5 Ocak 2014 Pazar günü 81 ilde eş zamanlı olarak ilimizde de düzenlenmiştir.

 İl Müdürlüğümüz önünden başlayıp, Kent Ormanı yolu güzergahında devam eden yürüyüşe Vali Yardımcısı Süleyman DENİZ,  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ÖZCAN, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah TETİK , daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri , öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ile ilimiz sporcuları, sporcu velileri, antrenörlerimiz ve yaklaşık 800 vatandaşımız katılmıştır.

 Anma Yürüyüşü öncesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Lütfi DOYUK  yaptığı açıklamada vatan için  canlarını seve seve feda  eden Sarıkamış şehitlerimizi anma yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, "Şanlı tarihimizin ve kültürel mirasımızın daha iyi tanıtılması ve sahip çıkılması Sarıkamış'ın milli, manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi için burada bulunmaktayız. Katılımınızla her fert olarak bu önemli güne anlam ve değer katmaktasınız.’’ Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun şehitlerimizin ruhları şad olsun" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

 Katılımcılara yürüyüş öncesinde bere ve eldiven dağıtılmış olup, yürüyüş sonrasında ise çorba ve çay ikramı yapılmıştır.