Bozüyük, Söğüt ve Pazaryeri İlçe Müdürlüklerimiz bünyesinde görev yapan personellerimize “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG); işyerinde işin yürütülmesi sırasında çeşitli nedenlerden kaynaklanan sağlığa zarar verebilecek koşullardan korunmak ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için yapılan sistemli ve bilimsel çalışmalar; ölüm, meslek hastalığı, yaralanma, ekipman kaybı ve çevre tahribatına neden olabilecek risklerin an aza indirildiği durumlar olarak ifade edilir.

Bu kapsamda “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ve ilgili diğer mevzuat hükümleri çerçevesinde İl Müdürlüğümüzde Şube Müdürü olarak görev yapan İş Güvenliği Uzmanı Bektaş Çam tarafından hazırlanan ve sunulan; iş sağlığı ve güvenliğinin amaçları, iş hayatındaki kazalar ile riskler, bu riskleri engelleme yöntemleri gibi birçok konu başlığını içeren sunum ile eğitim tamamlandı.

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, Osmaneli, Gölpazarı ve Yenipazar ilçelerindeki personellerimize de verilecek olup Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri ve Gençlik Merkezleri kapsamındaki tüm personellerimizin eğitimleri tamamlanmış olacaktır.