Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, 2018 yılında başlatılan “Deneyap Türkiye” projesi ile birlikte tüm Türkiye’ye yayılmaktadır.

Cumhurbaşkanlığımızın “İlk 100 Günlük İcraat Programı” çerçevesinde, 81 İlde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir iş birliği tesis edilmiştir. Türkiye’de gençlerin, özellikle teknoloji alanında gelişimlerine katkı sağlayan bu dört önemli kurumun katkıları ile Deneyap Türkiye hayata geçirilmiştir.

Deneyap Türkiye’nin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi’nin itici gücünü oluşturarak, teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmektir.

Projeye dâhil olmak isteyen ortaokul (4.sınıf ve 5. sınıf) ve lise (8. Sınıf, 9. Sınıf ve lise hazırlık sınıfı) kademesindeki öğrencilerimiz, Gençlik Merkezlerimiz aracılığıyla 5-25 Şubat 2024 tarihleri arasında başvurularını yapabilirler. Başvuran adaylar Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan toplam 40 soruluk e-Sınav şeklinde yapılacak olan seçme sürecinden geçecek olup belirlenen kontenjan dâhilinde süreci başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde 36 aylık bir eğitim programına dâhil olacaklar. Sınav takvimi ilerleyen süreçte netleşecek olup bilgilendirme yapılacaktır.