Yurt Time Spor Projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu proje kapsamında resmi kayıtlı olarak yurtlarımızda barınan birinci sınıfın ikinci dönem ve üstü sınıflarda eğitim gören öğrenciler; kütüphane, genç ofis, eğitim asistanlığı gibi yirmi altı farklı çalışma alanında görev alabiliyorlar. Günlük iki, haftalık sekiz saat görev alarak harçlıklarını çıkaran öğrencilerimiz ayrıca göreve başlamadan önce beş dakikalık spor egzersizleri yaparak sporu benimseyip hayatlarının bir parçası yapıyorlar.

 

Yurt Time Spor Projesi başvuruları başladı. Yüksek Öğrenim yurdundaki öğrenciler, derslerinin olmadığı saatler arasında yurtta görev alarak ek gelir elde edebilecek. Son başvuru tarihi 26 Ocak Cuma günü olarak belirlendi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Yurtlarımızda kalan öğrencilerin hem para hem de deneyim kazandığı Yurt-Time Spor Projesi için E-Devlet başvuruları başladı. Haydi gençler, hem kaldığınız yurttaki işleyişe destek olma hem de ekonomik gelir elde etme fırsatını kaçırmayın." ifadelerine yer verildi.

Nasıl Başvuru Yapabilirim?

Yurt Time Spor Projesine başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerimiz, e-Devlet Kapısı üzerinden kimlik doğrulaması yaparak Gençlik ve Spor Bakanlığı hizmetleri arasından Yurt-Time Spor Projesi Başvurusu seçeneğine tıklayarak başvuru formunu doldurabilirler. Başvuru formunda, öğrencilerimizin kendilerine uygun çalışma alanını ve çalışma saatlerini belirtmeleri gerekiyor.