19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. yıl kutlamaları saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda Çelenk Sunma töreni ile başladı. Törenin ardından Atatürk Spor Salonu’nda kutlamalar için gençlik yürüyüşü gerçekleştirildi.

Atatürk Spor Salonu’nda devam eden kutlamalara Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ile İl Protokolü katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir’in konuşması ile devam etti. İl Müdürü Özdemir : “Tarihimizde, büyük öneme sahip olan ve Milletimizin var olma mücadelesi açısından önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihi, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gündür.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs; hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası, hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır.

Biliyoruz ki sizler, Türk milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için; bizler var gücümüzle çalışıyoruz.

Sizlerin de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

Bu vesileyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; geleceğimizin teminatı ve en büyük umudu olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

 

Program Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir’in konuşmasının ardından halk oyunları gösterisiyle devam etti. İl Müdürlüğü Halk Oyunları branşında eğitim alan sporcuların gösterisi salonda coşku ile karşılandı. Spor gösterileriyle devam eden program sırasıyla taekwondo, cimnastik, halter, kick boks ve karate branşında milli olan sporcuların gösterileri ayakta alkışlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 12 Mayıs’ta lansmanı yapılan Spor Aşkı Engel Tanımaz programının yer aldığı klibin izlenmesi ile devam eden programda Vali Dr. Kemal Kızılkaya, Bilecik İlinde Özel Gereksinimli Öğrencilere hizmet veren okullara spor malzemelerini teslim etti. Program çeşitli branşlarda dereceye giren sporculara ödül takdim edilmesinin ardından son buldu.