Türkiye Judo  Federasyonu tarafından Kocaeli’de düzenlenen Ümitler Judo Balkan Şampiyonası organizasyonuna 9 ülkeden, 7-15 yaş arası 259 sporcu katıldı. İzmit Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonaya 18 yaş Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Yunanistan, Romanya, Bulgaristan ve Makedonya’lı sporcular katıldı. İlimizi temsilen şampiyonaya katılan sporcular başarılı sonuçlara imza attı.

İlk gün 40 kg.da mindere çıkan başarılı sporcumuz Elif Arıcı bronz madalya elde ederek Balkan Üçüncüsü oldu. 90 kg.da mücadele eden Mikail Zaloğlu ise çıktığı müsabakaların hepsini kazanarak Balkan Şampiyonu oldu.

Başarılı sporcuları tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, judo branşındaki başarının tesadüf olmadığını ifade etti. İl Müdürü Özdemir: “ Judo branşı İlimizde bütün alt yapı gruplarında yoğunluk gösteren bir branş. Merkez ve İlçelerde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile bir çok sporcuya ulaştık. Sporcularımızda katılım sağladıkları bir çok ulusal ve uluslar arası yarışmalarda bu çalışmalarımızın karşılığını verdi. Bütün bu başarıların tesadüf eseri olmadığını sistemli çalışmamızın bir sonucu olduğunu ifade etmek istiyorum. Bunun bir önerği de Kocaeli’de düzenlenen Ümitler Avrupa Judo Şampiyonası’nda elde ettik.  İlimiz adına şampiyonaya katılım sağlayan Mikail ve Elif’i başarısı için tebrik ediyor, gelecek turnuvalarda başarılar diliyorum.” dedi.