Amatör Spor Haftası İl Tertip Komitesi Toplantısı Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ Başkanlığında, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret TOSUN, Gsim Şube Müdür V. Yılmaz DURMUŞ, Şeyh Edebali Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi ve Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Raif ZİLELİ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin SARIFAKİOĞULLARI, İl Sağlık Müdürlüğü’nden Dr. Selman ABİDİN ve Bilecik Belediyesi Eğitmeni İlker ÇINAR' ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası ve kutlama programı ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ, 08-14 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Amatör Spor Haftası faaliyetinin önemine değindi.

İl Müdürü YILDIZ “Amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkınlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabakaların düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yeni bireylerin spora kazandırılması, haftanın anlam ve önemine ilişkin etkinlikler ile ilimizde topyekün spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını amaçladıklarını ifade ederek toplantıya iştirak eden tüm katılımcılara teşekkür etti ve Amatör Spor Haftası etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.