Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün 2018 yılı faaliyet programında yer alan, Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Türkiye Birinciliği müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstasyon Spor Salonunda yapılan seremoni töreni ile start aldı.
İstasyon Spor Salonunda yapılan açılış seremonisine İl Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız,şube müdürleri, Basketbol Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek 21 ilden 384 sporcu , antrenörler ve spor severler katıldı.
Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, sporculara hitaben yaptığı açılış konuşmasında;
‘‘Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek olan Kuruluş ve Kurtuluşun simge şehri, ‘‘İnsanı Yaşatki Devlet Yaşasın’’ diyen Şeyh Edebali’ nin diyarı, Ertuğrulgazi’nin sancağı olan Bilecik’imizde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Anadolu Yıldızlar Ligi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri ve amaçları doğrultusunda Anadolu Yıldızlar Ligi oluşturulmuştur.
Basketbol branşına gönül vererek disiplinli ve azimli çalışmalar sonucunda ter dökerek finale yükselme başarısını gösteren siz değerli sporcularımızı can-ı gönülden tebrik ediyor başarılar diliyorum’’ dedi.
Renkli görüntülere sahne olan açılış töreni çeşitli illerden gelen basketbolcuların çekişmeli maçları ile devam etti.