Türkiye Güreş Federasyonunun 2018 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası açılış töreni ile start aldı.

 

                Türkiye Yıldızlar Serbest Güreş Şampiyonası  açılış seremonisine Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim ACIR, Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa AYDIN, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ , 29 ilden gelen antrenörler, idareciler, sporcular ve hakemler katıldı.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, ülkemizin dört bir yanından Bilecik’e gelen sporcu, antrenör ve hakemlere ‘Hoş geldiniz’ diyerek, şampiyonanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’da ata yadigarı şehrimizde ata sporumuza ait bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi. Başkan Yağcı, genç sporculara seslenerek, “İçinizden Avrupa ve Dünya şampiyonlarının çıkacağına olan inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Musa Aydın , Bilecik’e şampiyonanın Bilecik’te gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye Güreş Federasyonu’nun altın çağını yaşadığını belirten Aydın, birçok uluslararası platformda elde edilen başarıların İstiklal Marşımızı adeta tüm dünyaya ezberlettiğini kaydetti.

                Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ, sporculara hitaben yapmış olduğu açılış konuşmasında;

                “ Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun simge şehri , “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” diyen Şeyh Edebali’nin diyarı Ertuğrulgazi’nin Sancağı Bilecik’imizde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Sevgili Sporcular;

                Disiplinli ve Azimli çalışmalar sonucunda içinizden çok başarılı güreşçiler çıkacağına ve ay yıldızlı bayrağımızı uluslar arası arenada dalgalandıracağınıza ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya duyuracağınıza can-ı gönülden inanıyorum.

                İl Müdürü Yıldız, Programımızı onurlandıran her zaman sporu ve sporcuyu destekleyen Başta Sayın Valimize, Bilecik Belediye Başkanımıza, İlimize Bu Müsabakayı veren Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Musa AYDIN’a teşekkür ediyorum dedi.

                Seremoni sonrası Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim ACIR, Türkiye Güreş Federasyon Başkanı Musa AYDIN’a Eski Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Adem VARLIK’a , Bilecik Güreş İl Temsilcisi Lütfi AKYÜZ’e ve Turnuva Baş Hakemi Armağan GENÇ’e hediye takdiminde bulundu.

                Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa AYDIN, Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim ACIR’a , Bilecik Belediye Başkanı Selim YAĞCI’ya ve Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’a Güreş Branşına yaptıkları katkılardan dolayı Teşekkür Plaketi takdim etti