Sporun tabana yayılması, sürdürülebilir hareketlilik ve temel branş eğitimleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde organize edilen İl Spor Merkezleri ve Engelli Spor Merkezi kayıtları il ve ilçelerde başladı. 23 branşta açılan kurslardan 05-18 yaş arasındaki sporcular ücretsiz olarak faydalanabilecek. İl Spor Merkezi ve Engelli Spor Merkezi kapsamında açılacak olan branşlar: atletizm, badminton, basketbol, bocce, boks, cimnastik, dart, futbol, kız futbol, güreş, halter, hentbol, judo, karate, kick boks, masa tenisi, satranç, taekwondo, tenis, voleybol, okçuluk, wushu, yüzme.

Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir: “ Pandemi sürecinde gençlerimiz uzun bir süre evlerinde kaldı. 1 Haziran tarihinde başlayan yeni normalleşme süreci ile birlikte gençlerimizin evlerinden çıkarak spor tesislerimize gelmelerini bekliyoruz. İl Spor Merkezi faaliyetlerimiz için İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüklerimizde kayıt büroları oluşturduk. Gençlerimizi ve çocuklarımızı spor yapmaları için İl Spor Merkezi faaliyetlerimize davet ediyorum.” dedi.

Kurslardan Nasıl Faydalanabilirim?

İl Spor Merkezi çalışmalarına katılmak için Ekte bulunan kayıt formundaki bilgi ve katılmak istenen branşları eksiksiz doldurarak İl Müdürlüğümüz ve kayıt bürosuna ulaştırmanız yeterli olacak.

Kayıt formunu indirmek için tıklayınız.