FETÖ 15 Temmuz 2016 tarihinde darbe girişimine kalkışmış, kısa zamanda örgütlenen halkımız büyük bir maneviyat ve birliktelik ile meydanlara koşmuş, tankların önüne yatarak darbe girişimini bertaraf etmişti. Bu esnada darbeci askerler tarafından vatandaşlarımızın üzerine ateş açılmış, tankların namluları sivil halka dönmüş ve vatandaşlarımızı şehit etmişti.

Tarihi kahramanlıklarla dolu milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimini büyük bir maneviyat ve birliktelik şuuru göstererek önlemiş, 251 vatandaşımız canını vatanı için feda etmiş ve darbe girişimini bertaraf ederek destana dönüştürmüştü. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından vatanı için canını feda eden aziz şehitlerimizin anısına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde 81 İlimizde eş zamanlı olarak “Sancak Koşusu” organize edildi.

Sancak Koşusu “Demokrasi Bilinci Elden Ele Taşınan Bayrak Yarışıdır.” sloganı ile saat 22.00’da başladı. Sporcularımız, Şanlı Türk Bayrağımızı 15 Temmuz Şehitler Anıtı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanına kadar elden ele taşıdı. Vatandaşlarımızın alkışları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na gelen sporcularımız Şanlı Türk Bayrağımızı Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yasin Özdemir’e teslim etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yasin Özdemir’in sporcularımızın 15 Temmuz bilinci ile taşıdığı Şanlı Türk Bayrağımızı teslim almasının ardından devam eden anma programında Bilecik Valimiz Bilal Şentürk sporcularımıza günün anısına katılım belgesi ve madalya takdim etti.

GENÇLER UNUTMAZ!

Hain darbe girişiminin 4. yılı anma programında, hayatını vatanı için feda eden vatandaşlarımız çeşitli etkinlikler ile anıldı. 15 Temmuz’da halkımızın büyük bir maneviyat ve birliktelik örneği göstererek hain darbe girişimini destana dönüştürdüğü anlar unutulmamak üzere tekrar hatırlandı. Hain darbe girişiminde millet olarak şahit olduğumuz olayların tekrarlanmaması ve aziz şehitlerimizin ruhları için dualar edildi.