Edirne'de düzenlenen Ümit-Genç-Büyükler Avrupa Kuraş Şampiyonası'nda Türk milli sporcularımız büyük bir zafer elde etti. 21-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen şampiyona, spor tutkunlarının büyük ilgisiyle takip edildi. Milli sporcularımız, kuraş arenasında adeta fırtına gibi eserek toplamda 5 madalya kazanma başarısını gösterdi.

Altın madalya kazanan sporcularımızdan Emirhan Yılmaz, Şevval Yağmur Tunca kategorilerinde üstün performanslarıyla dikkat çektiler. Her biri kendi mücadelelerinde üstün başarı göstererek Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiler. Gümüş madalyaya uzanan Fatmanur Uçar ile Bronz madalya kazanan Çilem Nur Söğüt ve Mert Kaplan ise şampiyonada elde ettikleri başarılarıyla gurur kaynağımız oldu.

Milli sporcularımızın Avrupa arenasında gösterdiği bu muazzam performans, şehrimiz için büyük bir gurur ve sevinç vesilesi oldu. Kazanılan her madalya, ülkemizin spor alanındaki yükselen gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Sporcularımızın bu başarısı, Türkiye'nin spor alanındaki potansiyelini ve yeteneklerini bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu büyük başarıda emeği geçen başta milli sporcularımız olmak üzere antrenörümüz Serkan Can'ı canıgönülden tebrik ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, “Antrenörümüz liderliğindeki takım, özverili çalışmaları ve disiplinli hazırlıklarıyla bu önemli şampiyonada üstün performans sergileyerek şehrimiz ve ülkemiz adına tarihi bir başarıya imza attılar. Spora ve sporcuya verdiğimiz desteğin karşılığını alıyor olmak ise bizim ayrı bir gurur vesilesidir.” dedi.