05-18 yaş arasındaki genç ve sporcularımızın ücretsiz olarak faydalanabileceği GSB Spor Okulları Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen açılışı ile başladı. Saat 11.00’da başlayan törene Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Bilecik ASKF Başkanı Nusret Tosun, sporcularımız, antrenörler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi. Sözlerine Türk Spor Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak başlayan İl Müdürü Özdemir: “Bu önemli günde bir yılı aşkın süredir bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok kısıtlamayı beraberinde getiren pandemi nedeniyle ara vermiş olduğumuz spor faaliyetlerinin başlamasından duyduğum mutluluğu da ayrıca belirtmek istiyorum.

Bu süreçte faaliyetlerimiz normalleşme dönemlerinde kısmen devam etse de faaliyetlerimizin bir çoğunu online ortamda gerçekleştirmek durumunda kaldık. 1 Temmuz itibari ile yeni normalleşme döneminde çok özlediğimiz, kısıtlamaların sonlandığı eski yaşantımıza, kurallara uymak kaydı ile geri dönüyoruz. Pandemi döneminde hareketsiz kalan çocuk ve gençlerimizin bu durumunu merkez ve ilçelerimizde 23 branşta gerçekleştireceğimiz faaliyetler ile aşmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Vali Şentürk konuşmasında “Hem sağlığımız hem de geleceğimiz açısından hayatta başarılı olabilmek adına istisnasız bütün gençlerimizin ve çocuklarımızın en az bir spor branşıyla uğraşmasını istiyoruz. Spor, aynı zamanda ortak iş yapma becerisini geliştirebilen bir aktivite.” dedi.

Konuşmaların ardından spor gösterileri ile devam eden programda Vali Şentürk, İl Müdürü Özdemir ve ASKF Başkanı Tosun sporcularımız tarafından kendi branşlarında hazırlanan gösterileri izledi.

GSB Spor Okullarına Nasıl Kayıt Yaptırabilirim?

Merkez ve İlçelerimizde oluşturulan kayıt bürolarına gelerek istediğiniz branşta kayıt yaptırabilirsiniz.