Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Herkes İçin Spor Federasyonu işbirliğinde düzenlenen “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” etkinlikleri 81 ilimizde eş zamanlı olarak başladı. Avrupa Spor Haftası nedeni ile Şeyh Edebali Stadyumunda açılış töreni gerçekleştirildi. Saat 10.30’da İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Yasin Özdemir konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi. İl Müdürü Özdemir, sporun gerek hareketlilik gerekse de ruh sağlığı açısından önemli bir araç olduğunu ve sporun tabana yayılması  için ilimizde çeşitli branşlarda spor aktivitelerinin her dönem devam ettiğini ifade ederek içinde bulunduğumuz salgın sürecinde ise covid-19 kapsamında belirlenen kriterler ve kurallar çerçevesinde faaliyetlerin devam ettiğini,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her kesimden insanımızı spora yönlendirmenin, spor alışkanlığı kazandırmanın ve Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında ilimizi ve ülkemizi başarıyla temsil edecek vatanını ve milletini seven sporcular yetiştirmenin en büyük amaçları olduğunu sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye Bilecik Valimiz Bilal Şentürk geldi. Avrupa Spor Haftası ile gerçekleştirilecek projenin, sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmada, spor kültürünün tabana yayılmasında ve dijital medyanın kullanılarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmada önemli bir rol oynayacağı konularına vurgu yapan Vali Şentürk ayrıca Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye’de yaş, cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin yaklaşık 4.5 Milyon kişinin ve çarpan etkisiyle 83 milyon ülke nüfusunun tamamının spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olmasının hedeflendiğini belirtirken, İlimizde ise antrenörlerimiz ve beden eğitimi öğretmenlerimiz vasıtasıyla spor anlamında başarılı çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi. Sözlerini, pandemi sürecinde belirli kısıtlamalar ve kurallar çerçevesinde spor aktivitelerinin devam ettiğini, yetenekli sporcuların keşfedebilmesi ve bağımlılıkla mücadele edilerek sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde bütün kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek tamamladı.

Konuşmaların ardından Bilecik Valimiz Bilal Şentürk, İl Müdürümüz Yasin Özdemir ve protokol üyeleri branşların standını gezerek antrenörlerimizden bilgi aldı ve sporcularımız ile birlikte spor yaptı.

 

Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu Video Bağlantısıyla 81 İlde Etkinlikleri Başlattı

Ankara Anıttepe’de düzenlenen etkinliklere katılan Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Kasapoğlu ve beraberindeki heyet video konferans yolu ile 81 ile bağlanıp etkinliklerin startını verdi. 

Etkinlik Takvimi

Avrupa Spor Haftası nedeni ile 30 Eylül’e kadar 81 il ve 43 ülkede devam edecek etkinlikler ilimizde Bisiklet Gezisi, Atletizm, Doğa Yürüyüşü, Tenis, Step- Aerobik, Wushu branşlarında gerçekleştirilecek.