Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünün 2017 yılı faaliyet programında yer alan, Anadolu Yıldızlar Ligi Badminton Çeyrek Final Müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İstasyon Spor Salonunda yapılan seremoni töreni ile bugün start aldı.

    İstasyon Spor Salonunda yapılan açılış seremonisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Badminton Federasyonu Teknik Kurul üyeleri, , Badminton Anadolu Yıldızlar Ligi Çeyrek Final müsabakalarında mücadele edecek 14 ilden 116 sporcu , antrenörler ve spor severler katıldı.

    Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, sporculara hitaben yaptığı açılış konuşmasında;

    ‘‘Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek olan Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun simge şehri, ‘‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’’ diyen Şeyh Edebali’nin diyarı, Ertuğrulgazi’nin sancağı olan Bilecik’imizde sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

    Anadolu Yıldızlar Ligi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda 15 Branş 81 İl ve 25.000 sporcunun katılımı ile oluşturulmuştur.

    Badminton gibi güzel bir branş’a gönül verdiğiniz için öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Düzenli ve disiplinli çalışmalar sonucu bu güzel branşı en güzel şekilde temsil edeceğinize ve ayyıldızlı bayrağımızı uluslar arası arenada dalgalandıracağınıza, istiklal Marşımızı tüm dünya’ya duyuracağınıza can-ı gönülden inanıyorum.

   Müsabakalarda sportmen ve centilmence mücadele ederek müsabakaları başarılı bir şekilde sonuçlandırmanızı temenni ediyorum.

    Müsabakalarda ter dökecek tüm sporcularımıza , antrenörlerimize ve hakemlerimize başarılar dileyerek bu hususta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

    Renkli görüntülere sahne olan açılış töreni çeşitli illerden gelen sporcuların çekişmeli maçları ile devam etti.