Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Damla Projesi’ne Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ev sahipliği yapıyor.Ülkedeki üniversitelerde öğrenim gören yerli ve uluslararası gençleri bir araya getiren "Damla Projesi" kapsamında, Türk ve yabancı öğrenciler, Vali Süleyman Elban'ı ziyaret etti.

    Vali Elban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu, Gençlik Merkezi Müdür Vekili Hasan Kocatepe ile projede yer alan Doğu Türkistan, Malezya, Suriye, Etiyopya, Afganistan, Bosna Hersek, Liberya ve Türkmenistan'dan gelen 25'i Türk, 15'i yabancı olmak üzere grubu makamında ağırladı.

    Projenin hem kültürlerin kaynaşmasına hem de birlik ve beraberliğin teminine katkı sağlayacağını ifade eden Vali Elban, "Damla projesindeki uygulama bizim gerçek kültürümüzü yansıtıyor. Biz yıllarca çok kültürlü yaşamışız. Yakın, uzak her coğrafyadaki her milletteki her insanla ilgilenmişiz. Onlardan haberdar olmuşuz. Gücümüz yettiği kadar onlara el uzatmaya, onlarla beraber olmaya, acısıyla tatlısıyla, iyi günde ve zor günde de beraber olmaya çalışmışız. Bir süre içimize kapandık çeşitli nedenlerden, ekonomik nedenler bunlardan birisiydi ama son dönemde Allah'a şükür açıldık, bizde özümüze dönmeye başladık. Biz özümüze dönünce o insanlar bizi tekrar tanımaya görmeye başladılar." dedi.

    Damla Gönüllüleri de şanlı tarihin temellerinin atıldığı topraklarda olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, adına gönül dedikleri yollarda, temeli sevgi olan binalar, köprüler ve hanlar inşaa ettiklerini, önlerine çıkan engelleri de geride bıraktıkları insanların hayır dualarıyla aştıklarını belirttiler.

#BilecikDamlaProjesi