Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Ocak ayı itibari ile 81 İlde düzenlenen Fetih kutlamaları tüm hızıyla devam ediyor.

     İlimizde’de, Mekke'nin fethinin 1386'ınci yıl dönümü dolayısıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından etkinlik düzenlendi. Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe gençlerin ilgisi yoğun oldu.

    Etkinliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik İl Vaizi İbrahim Köç, Gençlik Merkezi Müdür V. Kemal Başkır, İdareci, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

    Program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ın gençlerin fetih haftasını kutlamasıyla başladı. Fetihlerin en büyüğü ve en anlamlısının Mekke’nin Fethi olduğunu bu yüzden Fethi mühim olarak adlandırıldığını ifade eden İl Müdürü Yıldız ‘‘Fetihler, Mekkenin Fethi’ne benzediği oranda Fetih; Fatihler de Peygamber Efendimize benzediği oranda Fatih sayılırlar’’ dedi. Program Bilecik İl Vaizi İbrahim Köç’ün Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İl Vaizi daha sonra gençlere Mekke’nin Fethini ve Peygamber Efendimizin Hayatını anlatarak gençlere duygu dolu dakikalar yaşattı.

    Sohbet sonrasında gönüllü gencimiz ney dinletisi eşliğinde ‘‘Ey Sevgili’’ şiirini okudu. Program katılımcılara pilav ikramıyla son buldu.