Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl 29 Haziran tarihinde organize edilen spor teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamak ve İl Spor Merkezlerinin açılışını gerçekleştirmek üzere Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atatürk Spor Salonu önünde İl Spor Merkezleri açılış programımız gerçekleştirildi.

    Açılışa İlimiz Valisi Ahmet Hamdi NAYİR, Vali Yardımcıları, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Şentürk, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Bilecik Amatör Spor Kulüp Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, İl Futbol Temsilcisi Engin Toku, Daire Müdürleri, Antrenörler, Veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlanan törenin açılış konuşmasını yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sn. Aslan YILDIZ ‘‘İl Spor Merkezlerimiz çocuk ve gençlerimizin yaz tatili dönemlerinde boş zamanlarını verimli değerlendirmek, spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak, toplumda spor kültürünün oluşmasına katkıda bulunmak ve sağlıklı, zinde nesiller yetiştirmek amacıyla açılmaktadır.

    İl Spor Merkezlerimize Bilecik Merkez ve Söğüt, Osmaneli, Pazaryeri, Bozüyük ilçelerimizde 19 Branşta 1050 Sporcu başvuru yapmıştır. 2 aylık bu sürede Eğitimlerimize toplam 28 Antrenörümüz görev yapacaktır.

Ayrıca Spor Genel Müdürlüğümüz bu sene Engelli kardeşlerimiz içinde Engelli İl Spor Merkezlerinin açılışını istemiştir. Engelli İl Spor Merkezlerine de 4 branşta 37 sporcu başvuru yapmıştır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak başvuru yapan tüm çocuk ve gençlerimize başarılar diliyorum.

   Sevgili sporcular; spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar.

    Spor kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir.

     Ayrıca burada alacağınız temel spor eğitiminizi devam ettirdiğiniz takdirde ileride çok başarılı bir sporcu olabilir ve bu cennet vatanımızı yüce milletimizi ve Ay yıldızlı Bayrağımızı Uluslar arası arenada temsil ederek İstiklal Marşımızı tüm dünyada tüm dünyada söyleten çok başarılı bir şampiyon olabilirsiniz.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz İl Spor Merkezleri açılış törenimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.

    Törenin sonunda çeşitli branşlarda (Halk Oyunları, Karate, İşitme Engelliler Taekwondo, Taekwondo, Cimnastik, Aikido, Boks) yapılan gösteriler çocuklardan ve katılımcılardan büyük beğeni topladı.