Gençlik Spor Bakanlığı ve Spor Genel Müdürlüğümüzce İlimizde 2015 Yılında yapımı tamamlanan “Bilecik Merkez Kapalı Yüzme Havuzu” muzun geçici kabulü yapılmış olup;  02.04 2015 tarihinde Halkımızın hizmetine açılmıştır. Havuz yarı olimpik, 16 M eninde 6 kulvardan oluşmaktadır. Ayrıca çocuklar için 60 cm, 90 cm, 120 cm kademeli olarak çocuk çırpınma havuzu, kontrol kumanda sağlık odası, tesis amiri, 2 adet hakem odası, 2 adet antrenör odası mevcuttur. Yüzme bölümünde 2 adet soyunma odası, 8 adet duş ve 160 adet dolap, 6 adet wc, engelli soyunma odaları, duş, wc ve 4 adet dolapları bulunmaktadır. 500 Seyirci Kapasiteli Tribünü, altı bölümünde (Step, Aerobik, Fitness, Kondisyon Salonu) büfe, 2 adet masaj odası, 4 adet dinlenme odası, Sauna ve şok duşları vardır. Üst Bölümünde protokol, dinlenme salonu, wc ve engelli wc’leri, büfe ve seyirci dinlenme salonları mevcuttur.

         Ayrıca masa tenisi, bilardo gibi sporların yapılabileceği 2 adet Sentetik Zeminli Salonlar bulunmaktadır. Havuz sistemi tam otomatik bir sistemle ısıtılmakta ve ilaçlama yapılmakta, havuz temizliği robotlarla günlük olarak programlanmıştır. Tesiste engelli sporcularımız ve vatandaşlarımızın kullanması için asansör mevcuttur.

        Tesis 5.155,00 m²  arsa üzerine kurulmuş olup; zemin oturum alanı 2.005 m²’dir. 20 araç kapasiteli otoparkı bulunmaktadır. Çevre düzenlemesi için yapılan çalışmalar (2 adet Tenis Kort, 1 Halı Saha, 1 Çok Amaçlı Spor Sahası, Kafeterya, Süs Havuzu Ve Oturma Alanları) olmak üzere planlanmaktadır.

        Yüzme Havuzumuzun öncelikli amacı, çocuklarımızın ve gençlerimizin, sportif eğitim ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak, bunun haricinde belirli gün ve saatlerde yetişkinlerin hizmetine açık olacaktır. Büyük bayan ve erkekler eğitim amaçlı yüzme kursumuzun çevre İllere nazaran ücretlerinin düşük tutulması ve halkımızın faydalanması için tam kapasiteli çalışmalar başlatılmıştır.

     Pazartesi-Çarşamba-Cuma Büyük Bayanlar

     Salı-Perşembe- Cumartesi Büyük Erkekler olmak üzere; saat 17:00dan 22:00 kadar çalışmalar yapılmaktadır. Kayıt için idrar ve mantar tahlilleri mecburidir. Haftanın 7 günü 09:00-16:00 arası 06-14 Yaş eğitim amaçlı çalışmalara mecburi tutulmuştur.

Yüzme Eğitim Ücretleri        = 06-14 Yaş              (Aylık 8 Saat)                   100,00-TL.

Yüzme Eğitim Ücretleri        = Büyük Bayanlar     (Aylık 8 Saat)                   150,00-TL.

Yüzme Eğitim Ücretleri        = Büyük Erkekler      (Aylık 8 Saat)                   150,00-TL. olarak Komisyonumuzca belirlenmiştir.