Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emparyalist devletlere karşı başlatılan ve bağımsızlık ateşinin alevlendiği 19 Mayıs,  Cumhuriyet Meydan’ında tarihine yakışan maneviyatta gerçekleştirilen tören ile kutlandı.

Törene Vali Bilal Şentürk, Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muzaffer Sandal, siyasi parti ve kurum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen etkinlikte, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye gelen İl Müdürü Özdemir, yaptığı konuşmada, tarihte birçok başarıların olduğunu ve kazanılan başarıların hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi.

 

“'19 Mayıs 1919, milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşinin yakıldığı, zaferin elde edildiği ve Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs, hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir. Bu amaçla, tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu günü gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ''Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdani emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız'' sözüyle gençliğe olan güvenini ifade etmiş ve ''Bütün ümidim gençliktedir'' demiştir. Gençlerimiz, en ufak taviz vermeden, millet iradesini ve demokrasiyi korumaya devam ettiklerini, bu mirası en iyi şekilde geleceğe taşıma noktasındaki kararlılıklarını haykıracaklar. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı layıkıyla heyecanla, coşkuyla kutlayacağız.'' dedi.