Ülkemizde sıkça görülen ve başta deprem olmak üzere sel, heyelan gibi afetlere yönelik afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasında yapılması gereken doğru davranışları ve Temel Afet Bilinci kültürünü İl Müdürlüğümüze bağlı Yurt Müdürlüklerimizde görev yapan tüm personelimize kazandırmak amacıyla 22 - 26 Mart 2021 tarihleri arasında Şube Müdürü Halil ÇİFTÇİOĞLU ve Şube Müdür V. Emine ÖNDER tarafından “Temel Afet Bilinci Eğitimi” verilmiştir.

Yurt personellerine deprem başta olmak üzere doğal afetlere ve yangınlara karşı alınması gereken önlemler ile davranış biçimleri anlatıldı. Eğitimde, deprem, sel, heyelan, çığ gibi doğal afetler ile yangınlar gibi acil durumların öncesinde alınması gereken tedbirlerin afetin boyutunu önlemesi açısından önemine dikkat çekildi.

'Deprem Anında Unutulmaması Gerekenler' ve 'Deprem Sonrası İlk 72 Saatte Yapılacaklar' konularının üzerinde durulduğu eğitimlerde 'afet ve acil durum çantasının olası afet durumu öncesinde hazırlanmasının önemine değinildi. Afet bilinci, arama kurtarma, yangın, ilkyardım, kurtarma teknikleri ve gibi konuların teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığı eğitimler, yangın söndürme tatbikatları ile tamamlandı.