Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Bakanlık faaliyet programı gereği her yıl düzenlenmekte olan Türkiye Münazara Ligi’ne pandemiye rağmen ilimiz öğrencileri tarafından yoğun rağbet gösterildi.

Liderlik oyunu olarak da anılan ve dünyanın öğrenci bazında ders dışı en büyük etkinliği özelliğini taşıyan, öğrencilerin toplum hayatına hazırlanması ile birlikte kişisel gelişimine önemli katkıda bulunan münazara; bu düzenlenen yarışmalarla ilimizde öğrenim gören üniversite öğrencilerinin fikrini savunabilme yetisi kazanması, toplum önünde konuşabilme becerisinin artması yönünden büyük katkı sağlamaktadır.

Bu amaçla; pandemiye rağmen uzaktan eğitim nedeniyle riskli şartlarda memleketlerinden veya diğer ilçelerimizden gelen ilimizde üniversite öğrenimi görmekte olan 18 -24 yaş aralığındaki gençlerimizden 8 takım katılarak jüri heyetine kendilerini ispatlamak ve arkadaşlarına karşı savundukları tezlerini kabul ettirmek için yoğun çaba gösterdiler.

Bilecik Gençlik Merkezi’nde sosyal mesafe kurallarına uygun biçimde gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilerden Elif BİCİĞAN ve Ayşe TIRPANCI’dan oluşan takım birinci; Nisanur PEHLİVAN ve Ömer KAÇIR’dan oluşan takım ikinci, Abdulsamet MAZLUM ve Ata AKTEMUR’dan oluşan takım ise üçüncü olma başarısını gösterdiler.

Yarışmaya katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür eder; İlimizi Balıkesir’de düzenlenecek olan Marmara Bölgesi Finalinde temsil edecek olan Elif BİCİĞAN ve Ayşe TIRPANCI arkadaşlarımıza başarılar dileriz.