Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Herkes İçin Spor Federasyonu işbirliğinde düzenlenen “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” etkinlikleri 81 ilimizde eş zamanlı olarak başladı. Avrupa Spor Haftası nedeniyle Atatürk Spor Salonu’nda açılış töreni gerçekleştirildi. Saat 11.00’da İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi. Konuşmasında hareketlilik bilinci ve sağlıklı yaşam kültürüne vurgu yapan İl Müdürü Özdemir; “Avrupa Spor Haftası, geleneksel olarak her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve her statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini ve sağlıklı yaşam kültürünü arttıran ve spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerle kutlanan önemli bir projedir.

23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanacak hafta boyunca 81 ilimizde yaklaşık 250 spor branşında devam edecek olan “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” tüm dünyada #BeActive temasıyla yapılacak etkinliklerle spor branşlarının tanıtılması, obeziteyle mücadele, spor ve sağlık turizminin desteklenmesi gibi önemli kazanımlar elde edilerek ülkemizi en iyi bir şekilde temsil etmeyi hedeflemekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Avrupa Hareketlilik ve Avrupa Spor Haftasını kutlar katılım sağlayan sporcularımıza başarılar dilerim.” dedi.

 

Cimnastik gösterileriyle devam eden programda sırasıyla taekwondo, wushu ve karate branşındaki sporcularımız gösterilerini gerçekleştirdi. Saat 11.25’te Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Muzaffer Sandal İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve İl Müdürü Yasin Özdemir, Avrupa Spor Haftası için kurdele kesimi yaparak Avrupa Spor Haftasını temsili olarak başlattı. 81 İlde  eş zamanlı olarak gerçekleştirilen tören için Ankara Anıttepe’de kurulan ekrana 81 İlden canlı bağlantılar gerçekleştirildi. Program branş tanıtımlarının ardından sona erdi.