Türkiye’mizin sahip olduğu genç nüfus oranından yola çıkarak, ciddi oranda tesisleşme ile yapılanma sürecini tamamlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı; sportif başarı hedefinin yanında hem hareket eden bir nesil hem de uluslararası organizasyonlarda başarılı sporcuları keşfetmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığıyla 19 Nisan 2016 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren  "İş Birliği Protokolü"  ile ülke genelinde “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı”nı  hayata geçirdi.  

2016-2017 Eğitim-Öğretim döneminde Türkiye’nin tamamında gerçekleştirilen taramalar eş zamanlı olarak Bilecik İlimizde de gerçekleştirildi.  Yapılan taramalar sonucunda elde edilen verilere göre seçilen öğrencilerimize Bilecik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzce aşamalı olarak verilen eğitimler süresince “Ara Ölçüm” testleri uygulanarak çocuklarımızın gelişimleri takip edildi.

Denge Ve Reaksiyon Testleri Bilecikli Yetenekli Çocuklara Uygulandı

Yetenek taraması eğitimleri kapsamında ilk grupta olan çocuklarımıza yönelik Denge ve Reaksiyon Testleri  22-26 Şubat 2021 tarihlerinde  başarıyla uygulandı. Çocuklarımızın yüksek oranda katılım sağladığı ölçümler Pandemi önlemleri düşünülerek; randevu sistemi ve sosyal mesafe kuralları içerisinde tamamlandı.

İlk Grupta Son Aşamaya Doğru

Bu yetenekli çocuklarımıza sırasıyla “Temel Hareket Becerileri Eğitimi ve Gelişimi Modülü, Spora Özgü Temel Eğitim ve Hareket Becerilerine Yönelik Modül” son olarak da  “Çoklu Branş Gelişimini İçeren Spor Eğitimi” verilerek ilk tarama grubumuz sürecini tamamlayarak ilk sporcu havuzu oluşturulmuş olacak.

Yapılan ölçümler ile elde edilen verilere göre sporcularımıza Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Sporcu Eğitim Merkezlerine veya Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) gibi Türk sporunun geleceğine yön veren merkezlerinde eğitim görme imkânının önü açılabilecek.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı eğitimlerini tamamlayan sporcularımız sonunda mutlaka bir branşta bilinçli birer sporcu olma kimliğini kazanmış olacaklardır.