İlimizde faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri adına kent ormanında toplantı organize edildi. Bilecik Valisi Sayın Tahir BÜYÜKAKIN başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Nihat CAN, ASKF Başkanı Nusret TOSUN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul NAMAL, İl Jandarma Komutanı Uysal AĞAOĞLU ile kulüp başkanları ile temsilcileri katıldı.

            Öncelikli olarak birinci meselelerinin doğru işi ve kararı vermek olduğunu ifade eden Vali Büyükakın, şöyle konuştu:

''Sahayı tanımadan doğru iş yapılmaz. Yapılması gerekenin ne olduğunu kulüplerimiz biliyor. Yöneten ile yönetilen birlikte masaya oturacak. Spor kulüpleri ile ilgili bir düzenleme yaparken hep birlikte çalışacağız. Doğru kararları birlikte alacağız. Alacağımız kararlar gerek spor gerek eğitim gerek sağlık gerek güvenlik gerekse diğer konularda olsun beraber vereceğiz. Aynı zamanda amatör sporla gençliğe hizmet yapıyoruz. Diğer taraftan bağımlılıkla mücadele ediyoruz. Sadece madde bağımlılığıyla değil internet bağımlılığıyla da mücadele edilmesi gerekiyor. Amatör spor kulüplerimiz bu mücadelenin olmazsa olmaz bir paydaşı. Buradaki birliktelik hem kente huzur getirecek hem de gençliğin sporla buluşmasına vesile olacak. Okullarımız spor alanına dönsün. Çocuklarımız birer amatör spor adayı olsun. Amatör spor kulüplerine tabandan gelecek alt yapı imkanını okullarda sağlayalım.''

            Toplantı yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulunulması ve kulüp temsilcilerinin görüşlerini bildirmesiyle sona erdi.