Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi 02 Mayıs - 01 Haziran 2018 tarihleri arasında Bilecik merkez ve ilçelerinde yapıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığımız işbirliği protokolü kapsamında hayata geçirilen proje; Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Bilecik’te başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Öğrenciler boy-kilo, oturma yüksekliği, kulaç uzunluğu, esneklik, dikey sıçrama, çeviklik, sağlık topu fırlatma, pençe kuvveti, 20 metre sürat koşusu başlıklarında değerlendirilerek uygun spor branşlarına yönlendirilecektir. Proje kapsamında yetenek taramasına Bilecik il, ilçe ve beldelerimizdeki tüm ilkokul 3. Sınıf öğrencileri katılmıştır.
Proje kapsamında İlimizde taranan 2016 öğrenci içerisinden yetenekleri tespit edilen öğrenciler temel spor eğitimleri verilerek, yetenekli oldukları branşlara yönlendirilecek ve ülkemizi temsil edecek sporcular yetiştirilecektir.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, İlimizde çalışmaları sona eren Türkiye Sportif Yetenek Taraması projesi ile ilgili kısaca şöyle bilgi verdi;
Sportif yetenek taraması projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Bilecik genelindeki tüm ilkokul 3. sınıflar taramadan geçmiştir, Bakanlığımız bilim kurulu tarafından gerekli değerlendirmeler yapılarak çocuklarımız hangi branşa yetenekli ise o branşlara yönlendirilecektir. Bizde İl Müdürlüğü olarak bu çocuklarımızın spor alt yapılarını oluşturacaklarını ifade ederek bu projenin Türk sporunun geleceği ve Uluslar arası başarılar adına çok önemli bir projedir. Projede görev alan Şube Müdürü, antrenör ve beden eğitimi öğretmenlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ederim’’ dedi.