Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından 81 İlin katılımı ile hayata geçirilen 2018 yılı Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları kapsamında Şiir Okuma Yarışması, Tiyatro Yarışması ve Türk Müziği Yarışmasına ilave olarak bu yıl "Gençler Arası Bilgi Yarışması" düzenlenmiştir.

İl Yarışması, Bölge Yarışması ve Türkiye Finali şeklinde 3 aşamada gerçekleştirilen yarışmaların "Kim Bilir ?" Gençler Arası Bilgi yarışması 14-17 yaş kategorisinde ilimizde yarışarak 12 grup arasından 1. olan "Bilginin Neferleri" adlı grubumuz Bölge yarışmasında yarışmaya hak kazanmıştır.

Bölge yarışmasında Marmara Bölgesinde yarışan ekibimiz 10 ille karşı karşıya gelerek 1. Olmuş, Türkiye Finaline katılmaya hak kazanmıştır.

Türkiye Finalinde 6 Bölge birincileri ile karşı karşıya gelerek Marmara Bölgesi birincileri olarak yarışmışlardır.

Yarışmalar sonucunda;
Adana Türkiye 1.
Bartın Türkiye 2. 
Bilecik Türkiye 3. olarak Marmara bölgesini temsil etmiş ve İlimizin ismini Türkiye 3. olarak duyurmuştur ve büyük ilgi toplamıştır.

Türkiye 3.sü olmayı başaran Bilginin Neferleri grubumuzu temsil eden öğrencilerimiz şöyledir;

Hulusi Can Selçik (yarışması)
Kağan Batın Kolcu (yarışmacı)
Oktay Yaman (yarışması)
Bağdagül Yanardağ (öğretmen)
Hanife Kandemir ( gençlik lideri)

İlimize Türkiye 3.lüğünü kazandıran başarılı öğrencileri makamında kabul eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız Gençlik Merkezi üyesi gençlerimizin böyle büyük bir yarışmada almış oldukları başarılardan dolayı kendileriyle gurur duyduğunu ifade ederek hediye takdiminde bulundu.