Bilecik Valiliği himayesinde İl Özel İdaresi, Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Bilecik’te bulunan 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
Bilecik Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen açılış törenine; Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, protokol üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız yaptı.
Yıldız; Sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi için hayata geçirilen bu projede İl Merkezinde bulunan tüm ilkokul 1.2. ve 3. sınıflarda eğitim gören 2.797 öğrencimize temel spor faaliyetleri ve cimnastik eğitimi, 
4. Sınıflardaki 800 öğrencilmize ise yüzme eğitimi verilmektedir. Proje kapsamında toplam 9 okulda 17 antrenör görev almaktadır.
Projenin amacı; Milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını ve milletini seven, daima yüceltmeye çalışan; 
Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda temayüz etmiş ve topluma karşı sorumluluk duyan güçlü bir gençliğin yetirtirilmesidir.
Çünkü; Gençliğimize yapılan yatırım geleceğimize yapılan yatırım olduğu inancındayız.
Bir Milletin En büyük gücü iyi yetişmiş, her şeyin bilincinde donanımlı gençliğidir. Bu vesileyle tüm öğrencilerimizi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesindeki İl spor merkezlerine spor yapmaya davet ediyorum.
Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için böyle spor tesislerinin ve yüzme havuzlarının yapılmasını ve anlamlı projeler hayata geçirilmesini sağlayan başta Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Valimiz Sayın Tahir Büyükakın’a, projenin paydaşları olan İl Özel İdaresine,İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, İl Sağlık Müdürlüğüne tüm ilkokul müdürlerine, öğretmenlerimize, antrenörlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bilecik genelindeki 4’üncü sınıf öğrencilerinin yüzmesi ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere madalya verilmesi ile program sona erdi.