Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İHH İnsanı Yardım Vakfı iş birliğinde yürütülen "Spor Benim de Hakkım Projesi" sona erdi.

   6 ay süren ‘‘Spor Benimde Hakkım’’ projesi; spor yapma imkanı olmayan 54 öğrenciye yüzme, futbol ve basketbol branşlarında sportif eğitim imkanı sundu.

   Proje kapsamında proje sahibi Bilecik İHH Başkanı Şemsettin Yıldırım, Bilecik İHH Yetim Birimi Başkanı Yasemin Küçük, Projeye katılan temsili sporcular ve velileri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’ı makamında ziyaret ederek projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı kendisine teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.

   Gerçekleştirilen bu anlamlı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Yıldız; ‘‘Spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar. Spor; kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, işbirliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir. Bu kapsamda gençlerimize birçok katkısı olan bu projeye destek veren emeği olan herkese bende ayrıca teşekkür ediyor, böyle anlamlı projelerde tekrar bir araya gelebilmeyi temenni ediyorum diyerek proje kapsamındaki gençlerin tanışmış oldukları spor branşlarını sürdürebilmeleri için her türlü desteği vereceğini belirtti.