Sarıkamış Harekatı'nın 103'ncü yılı anma etkinlikleri kapsamında Bilecik'te yürüyüş düzenlendi. 

 

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen Vali Tahir Büyükakın, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal ve diğer ilgililer saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. 

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, bugün tarihin en dramatik savaşlarından birinin anma günü olduğunu belirterek, tarihte zaferler kadar acılarında yer tuttuğunu söyledi.  

 

Bir ülkenin, her alanda vatanı ve milleti için her türlü fedekarlığı yapabilen gençlere sahip olduğu müddetçe o ülke asla batmayacağını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız, şöyle konuştu: 

 

''Bu vatanımız kolay kazanılmadı. Bunu çok iyi bilmeliyiz,. Eğer bugün burada şanlı bayrağımızın altında rahat bir şekilde özgürce nefes alabiliyorsek, şehitlerimizin bizler için verdiği nefeslerin sayesindedir. İşte bu da gençlik olarak bizim görev sorumluluğumuzu kat kat arttırmaktadır. O zaman Sarıkamış başta olmak üzere bu topraklar için şehit olmuş tüm şehitlerimize yakışır bir evlat olmamız için buradan almamız gerekir. Hepimiz görev düştüğünde vatanımız için milletimiz için her türlü fedekarlığı yapmaya hazır olmalıyız. Çünkü, Mehmetçiklerimiz, Sarıkamış şehitlerimiz, Çanakkele şehitlerimiz, 15 Temmuz şehitlerimiz ve tüm şehitlerimiz görevlerini en iyi şekilde yapmışlardır.''
 
Polis Meslek eğitim merkezi Müdürlüğü öğrencileri, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığında vatani görevini yapan askerlerin de bulunduğu yaklaşık bin 500 kişilik grup, ''Sarıkamış Türküsü'' eşliğinde, ellerinde Türk bayraklarıyla Şeyh Edebali Türbesi'ne geldi. Burada yapılan duanın ardından Vali Büyükakın ve Belediye Başkanı Yağcı, katılımcılara çorba ikram etti.