"SPOR BENİM DE HAKKIM "PROJESİ AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın projeleri kapsamında Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği tarafından uygulanacak olan  ‘’Spor Benim de Hakkım’’ isimli projesi"nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, ‘’Gençlik ve Spor Bakanlığımız çocuklarımızı geleceğe hazırlamak, sağlıklı ve güzel ortamlarda spor yaptırmak,spor bilinci oluşturmak için Türkiye genelinde bu tür projeler hayata geçirmektedir.

Spor Benim de Hakkım’’ isimli projeyle spor yapma imkanı olmayan 54 öğrencimize her hafta sonu Yüzme,Futbol,Basketbol branşlarında spor eğitimleri verilecektir.

Spor kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir.

Antrenörlerimizin öğretmiş olduğu teknikleri iyi öğrenin antrenmanlarınızı başarıyla sürdürdüğünüz takdirde ileride çok başarılı bir sporcu olup ülkemizi uluslar arası arenada temsil edebilirsiniz.

 Hayattaki büyük başarılar hep küçük adımlarla başlar, bu fırsatı çok iyi değerlendireceğinize canı gönülden inanıyorum.

 Hepinize yapacağınız spor çalışmalarında başarılar diliyorum.

Bu projeyi ilimize kazandıran Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, programımızı onurlandıran ve her zaman sporu ve sporcuyu destekleyen   Sayın Valimize, Milletvekilimize ve projemizi uygulayacak olan her zaman mazlumlara ve mağdurlara el uzatan Bilecik İHH İnsani Yardım Derneğine  teşekkür etti.’’

 

Bilecik İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şemsettin Yıldırım da projeyle gençlere sportif yetenekler kazandırmayı, onlara sporu sevdirmeyi, kendilerine ait kişisel kimliklerinin gelişimi için katkı sağlamayı, özgüvenlerinin artırılması için çalışmalar yapmayı, topluma faydalı nesiller olma yolunda rehberlik etmeyi, her türlü kötü alışkanlıklardan uzak durmaları noktasında yardımcı olmayı hedeflediklerini kaydetti. 

 

Konuşmaların ardından Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve daire müdürleri ile  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret Tosun, çocuklarla birlikte sportif faaliyetlerde bulundu.