AMATÖR SPOR HAFTASI PROGRAMI COŞKULU BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

           Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından her yıl  ekim ayının ikinci haftası  organize edilen amatör spor haftasını  kutlamak, amatör spor kulüplerine malzeme yardımlarının gerçekleştirilmesi ve  amatör spor haftası açılışını gerçekleştirmek üzere yapmış olduğumuz amatör spor haftası açılış töreni programımız coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

            Cumhuriyet meydanından başlayan amatör spor haftası yürüyüşü çarşı merkezden devam ederek  gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü önünde son buldu. Yürüyüşten sonra Atatürk spor salonunda Törenin açılış konuşmasını Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan YILDIZ yaparak sonrasında spor gösterileri, sporcu en’lerinin ödüllendirilmesi ve amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.  

           Törenin açılış konuşmasını yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Aslan YILDIZ;

            Spor ve sportif çalışmalar bireyi fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ahlaki yönden geliştirirken enerjilerini kişilerin sağlığına katkıda bulunacak şekilde kullanma olanağı sağlar.

            Spor kurallara uymayı, birlik, dayanışma, saygı, sevgi, iş birliği, paylaşma, centilmenlik ve takım ruhu ilkelerini yerleştirerek topluma uyum, kendine güven, cesaret ve arkadaşlık duygularını geliştirir.

Amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkınlığına özendirilmesi, Spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması,

           Yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması,

           Yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması,

            Haftanın anlam ve önemine ilişkin etkinlikler ile ilimizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulmasını amaçlamaktayız.

           Bu kapsamda bu hafta ilimizde amatör spor haftası yürüyüşü ve atletizm, hentbol, basketbol, voleybol ve yüzme müsabakaları organize edilmektedir.

           Bugün ilimizde faaliyet gösteren 33 amatör spor kulübümüze Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Sayın Valimizin destekleriyle Körfez Belediyesi tarafından temin edilen spor malzemeleri takdim edilecektir.

           Her zaman ilimiz sporunu destekleyen başta Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza, programımızı onurlandıran  Sayın Valimize, Körfez Beledimize, Bilecik Belediyemize ve İlçe Belediyelerimize,  Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonumuza; tüm spor kulüplerimiz ve sporcularımız adına teşekkür ediyorum ve Amatör spor haftamızı kutluyorum, dedi.

 Sayın Valimiz Tahir BÜYÜKAKIN, Vali Yardımcımız Mustafa Kemal ÖZGÜN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis NALBANT ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nusret TOSUN  sporcuların hazırladıkları spor gösterilerini izlediler ve sporculara başarılar dilediler.